24 Haziran 2012 Pazar

otizm ve ilişkili sorunlar hakkında bir seminer 27.6.12, Çarş, saat:18.00


Bir 'OtizmAkademisi' duyurusu

Dr Yankı Yazgan'ın semineri: Otizm ve ilişkili/benzeyen sorunlar hakkında bilgi güncellemesi
27 Haziran 2012, Çarşamba, 18.00, Bilgi Üniv/Dolapdere kampüsü

Kayıt için: e-mail: kayitbilgi@gmail.com veya 0533 253 26 18'dan Sn Nazan Durmuş
Kimlerin katılmasını isteriz? çocuğunda otizm ya da ilişkili (pdd, yaygın gelişim bozukluğu, atipik, sosyal iletişim bozukluğu) tanılar konmuş, problemin hafiflemiş ya da aynı şekilde devam etmekte olduğu aileler; bu alanda emek veren her meslek grubundan kişiler.


Duyuru metni
Sevgili Anne&Baba ve Eğitmenler,

Yaygın Gelişimsel Bozukluk başlığı altındaki “ygb bta/pddnos, tipik/ atipik otizm, asperger sendromu, sosyal iletişim bozukluğu’’ gibi tanılar alan çocuklarımızın ebeveynleri ve bu alanda çalışan profesyoneller olarak içine girdiğimiz yoğun ve yorucu süreçte, paylaşılan her bir deneyim çok kıymetli..

Bu bağlamda anne-babaların oluşturduğu gönüllü bir kendini eğitme ve paylaşma grubu olan Otizm Akademisi kapsamında 2011 yılında başlattığımız seminerlerin 5’incisini  “paylaşımların katkı sağlayabileceği inancı” ile 27 Haziran 2012’de gerçekleştiriyor olacağız.

27 Haziran 2012 Çarşamba saat 18:00-20:30 arasında, Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsünde gerçekleşecek olan seminerimizde bu kez Dr.  Yankı YAZGAN’ı  konuşmacı olarak ağırlıyor olacağız.

 “Otizm ve Benzeyen Sorunlar”  başlığı altında sırası ile aşağıdaki konu başlıkları ele alınırken, Dr.  Yankı YAZGAN birikimlerini  ve vaka deneyimlerini bizlerle paylaşıyor olacak.

TANI:
·        Sosyal iletişim sorunları otizmin uzak ama benzer akrabası olabilir
·        Tanının renkleri: pddnos, tipik-atipik, asperger, yüksek işlev
·        Otizmin iyisi kötüsü, azı çoğu? Kavram karışıklıkları
·        Tanısal tetkik var mı, nelerdir? Genetik ya da fizyolojik tetkiklerden neler öğrenmiş oluyoruz? Tedaviye yön verebilir mi?

SIK EŞLİK EDEN SORUNLAR:
·        Dikkat, davranış kontrolsüzlüğü, duyu-motor sistemine ait sorunlar ve beden koordinasyon sorunları ve bu sorunların saptanması/giderilmesi gereği.
·        Klasik nörolojik hastalıklar eşlik ettiğinde (epilepsi gibi) veya kaynak olduğunda (tuberoz skleroz ya da Rett sendromu gibi) yaklaşım ve bakış açımız

TEDAVİ VE PLANLAMASI:
·        Ekip çalışmasının önemi
·        Hangi terapi/tedavi/eğitim yaklaşımlarından neler beklenebilir, etkinliği veya etkisizliği nasıl anlayabiliriz?
·        Açıkların kapatılmasına ve yeni beceriler edinilmesine katkıda bulunacak en optimum terapi kombinasyonunu nasıl olmalı?
·        Tedavide yenilik ne zaman?
·        Bugün çocuklarımız için yapabileceklerimiz?

Hem Yaygın gelişim bozuklukları/otizm spektrum bozukluğu alanında çalışan değişik meslek ve yönelimden profesyoneller hem de özellikle anne ve babaların katılımına açık olan seminer akademik bilgi paylaşımının ötesinde gerçek vaka deneyimlerine dayalı interaktif paylaşıma olanak sağlayacak bir içerik ile Türkçe olarak gerçekleşiyor olacak.

TOPLANTI AKIŞI:
Seminer:                                            18:00- 19:30
Soru Cevap Bölümü:                     19:30 -20:30

Katılım payı*: 10 TL / aile; 10 TL/profesyonel
* Konuşmacılara herhangi bir konuşmacılık ücreti ödenmemektedir. Katılım payı, bu ve önceki/sonraki benzeri toplantıların genel masrafları ve yabancı katılımcıları ağırlama, anı armağanı vermek için kullanılmıştır.”

ULAŞIM:
Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü
Üniversite binasının yanında ücretli otopark mevcuttur


Saygılarımızla,
Otizm Akademisi
Gamze Domaniç
Boran Puhaloğlu
Sedef Barış
Nazan Durmuş
Danışman: Dr.Yankı Yazgan